Ținute de vară pentru birou – 5 propuneri din colecția Lo Spaccio

Iubim căldura doar dacă ne găsește în apropierea mării și a nisipului, în spatele unui birou ni se pare greu de îndurat, apăsătoare.

E disconfort în toată regula, chiar dacă îmblânzit de briza aparatului de aer condiționat…

Cum te îmbraci când afară este caniculă, iar în spațiul de lucru este acceptabil spre rece uneori (când unii dintre colegi insistă să creeze artificial temperaturi demne de început de iarnă)?

Răspunsul cel mai la îndemână este să îți creezi o garderobă capsulă care să îți permită ținute în straturi, să alegi țesături naturale, care să lase pielea să respire și să ajute corpul să își regleze singur temperatura optimă.

Rochia Armin în nuanțe de albastru cer senin este perfectă pentru orice dimineață în care îți dorești să ai o prezență impecabilă, dar fără multe bătăi de cap. Ținutele din două piese, chiar trei impun premeditare, să creezi combinații de culori, să fii atentă la texturi, să devii un stilist în propria garderobă.

Plus că rochiile, mai ales cele petrecute, care marchează talia, ne tolerează retențiile de apă, cele câteva kilograme în plus din vacanță. Poți purta rochia cu un sacou Olandesa într-o nuanță pastelată de bleu, roz sau verde, în funcție de pantofii pe care îi porți se va transforma într-o rochie de weekend, cu teniși albi sau sandale joase, sau rochie office alături de stiletto sau balerini ascuțiți.

Pantalonii culottes sunt și ei o opțiune versatilă. Modelul Tulum în nuanțe neutre sau, din contră, într-un albastru electric sau verde măr fac casa bună cu o cămașă albă sau o bluză elegantă cum e Story. Nu vă temeți de lungimea lor, au talia marcată, iar dacă îi asociați și cu un toc sau o sanda cu talpă ortopedică, silueta va fi una armonioasă.

Pentru cele cu o siluetă voluptoasă, colecția Ioana Dumitrache pentru plus size este absolut adorabilă, iar multe dintre piese pot fi purtate la birou pe timpul verii. Una este și fusta Libi Bleumarin sau rochia Romas Aqua, două haine care vor poposi în multe dintre ținutele voastre, căci sunt atemporale și extrem de feminine.

Stilul office pretențios, riguros poate fi îndulcit cu pantaloni în culori tari – oranj, corai, roșu – îmbrăcați alături de topuri simple, neutre, iar pe deasupra un sacou, cum este Alia, care să aducă prestanță și să vă salveze în cazul unei întâlniri importante.

Iar vara, vara nu renunțați la pasteluri și alb, chiar ținute integral albe, all white. Nu e musai ca toate piesele vestimentare să aibă aceeași nuanță, nici măcar aceeași textură, ci rezultatul din oglindă să fie unul armonios vizual.

Bucurați-vă de vară și îmbrăcați-vă frumos!

Text: stilist Gabi Urda

Foto: Lo Spaccio si Pinterest ( cover)

Comenteaza

Comenteaza

INAPOI
COȘUL TĂU 0
VIZUALIZATE RECENT 0