Styling tips: 1 fustă în 5 ținute diferite

Unul dintre modurile cele mai la îndemână de a ne mări garderoba nu este shopping-ul, cum ne gândim imediat, ci stilizarea. Cum creezi noi și noi ținute cu hainele pe care le deții deja și cu cele pe care le achiziționezi.

Cum devii propriul tău stilist? Să facem o mică ședință de styling pornind de la un articol vestimentar – fusta Pueblos. Lo Spaccio a creat acest model în două variante de culoare: roz și roșu. Pe oricare l-ați alege, experiența în consultanță vestimentară îmi spune deja că imprimeul în carouri, asimetria și, poate chiar, culoarea or să vă atragă, în aceeași măsură în care vă vor pune și probleme.

Nu o dată plecăm acasă cu o haină pe care am iubit-o în magazin și pe care nu reușim să o integrăm în garderobă, în viața vestimentară de zi cu zi.

Soluții?

Facem câteva permutări mentale în cabina de probă cu hainele pe care le avem în dulap. Cu ce aș purta-o dacă ar fi fusta mea? Măcar trei ținute.

Dacă am cumpărat-o deja și ne uităm pierdute la cum să o prezentăm suratelor deja existente acasă, începem cu:

 1. Neutrele

  O combinăm cu bluze în culori uni, neutre: griuri, negru, bejuri, bleumarin, alb. Un exemplu ar fi modelul Licara sau o cămașă office, simplă, bleu Doni. Alături de o curea lată roșie sau neagră texturată și o pereche de botine fine cu toc, un blazer bomber style sau o geacă de jeans va avea un aer urban, nonșalant, proaspăt.                                                                               

 2. Straturi

  Vine vremea rece și ajungem să compunem ținute din mai multe layere. Astfel că, punem fusta Pueblos cu o cămașă albă sau o maletă bleumarin, iar deasupra un sacou cum este Karlito ori Gotam sau un blazer cum este Beta. Ținem cont de texturi și de volume. Efectul armonios este dat de haina mai strâmtă sus, care contrastează cu volumul fustei și definește talia.                       

 3. Nuanțe asemănătoare

  Fără să ne batem capul cu roata culorii, ne gândim ce culori derivă din roșul sau rozul fustei. Gândiți-vă la a amesteca în aceeași ținută tonuri mai închise și mai deschise ale aceleiași culori: fusta Pueblos roz cu o cămașă roz sau un tricotaj subțire în tonuri fucsia sau mov.                                                                                                                                                                                                     

 4. Folosiți combinația din imprimeu

  Fusta alături de o bluză/tricotaj în nuanțe de verde-kaki sau de albastru denim cum e Tril. Ba, chiar zăresc și o dungă galbenă, așa că aveți trecere și la un cardigan galben, o pereche de cizme maron, coniac și vom păstra totul într-o lumină caldă de toamnă.                                                                                                                                                                                                                                    

 5. Două imprimeuri

  Precizez că este doar pentru cele cu o puternică dorință de a experimenta. Efectul este wow, dacă reușim să păstrăm echilibrul din detalii. Carouri + animal print = Fusta Pueblos + bluza Miranda Iveta sau Zubira și o geacă de piele neagră, cizme negre și un dres asemenea.                                                                                                                                                                                             

Garderoba se mărește cât ai clipi dacă înveți câteva trucuri istețe și imediat aplicabile.

Text: Gabi Urda; foto: Lo Spaccio și Google Images

 

Comenteaza

Comenteaza

INAPOI
COȘUL TĂU 0
VIZUALIZATE RECENT 0