Articole recomandate

5 sacouri pe care să le porți iar și iar

Zilele încep să scadă, diminețile și serile te zgribulesc puțin, iar tu te uiți deja spre umerașele cu sacouri. Mi se pare prima piesa vestimentară la care apelăm din reflex când vara descrește și ne îndreptăm spre toamnă…

Mie îmi este greu să mă opresc din a cumpăra sacouri, iar în perioada reducerilor caut mereu super piese care să îmi întregească garderoba. Am trecut prin magazinele Lo Spaccio și deja am ochit câteva. Trucul meu, dincolo de cabina de probă și calitatea țesăturii, este să îmi imaginez câteva ținute care includ sacoul dorit și haine pe care le am deja. Mă ajută să mă decid rapid și să pun noile achiziții în circuitul purtărilor imediate.

1. Sacoul negru este baza mini capsulei de haine de deasupra. În funcție de stilul tău vestimentar și de ocaziile care ți se ivesc îl a-l purta, vei alege unul clasic sau unul mai puțin formal. Bineînțeles, în toată această ecuație ținem cont și de tipul de siluetă și croiala care i se pretează.

2. Un sacou cambrat la doi nasturi, cu revere sau unul care se închide cu moș și babă și are guler înalt? Depinde de cât de clasic este stilul tău. Oricum ar fi, îl vei putea combina cu o cămașă elegantă sau cu un top de voal, cum e Candy Ecru. Dar, te va însoți și peste o rochie Violeta în tonuri de roz și negru sau la o petrecere pe deasupra unei bluze casual Victoria Kant.

3. Apoi, un sacou în nuanțe subtile de pastel, că este din tweed, bumbac sau lână subțire, e musai în dulap. Este nota de relaxare vestimentară pe care o cauți în zilele în care ținuta îți este prea întunecată. Sau completarea firească peste o rochie care îți urmează formele, cum este Vamp sau Lorel.

4. Ce spui de sacourile care pot fi îmbrăcate direct pe lenjerie sau peste un maieu subțire? Dota într-o nuanță saturată de oranj mi-a făcut deja cu ochiul sau Porto, în același ton sau poate animal print leopard, de ce nu. Le văd purtate cu jeanși și botine pentru o seară la film peste o bluză subțire de tricot sau cu o broșa și stiletto, o fustă conică la o conferință sau eveniment.

5. Și, nu în ultimul rând, să aruncăm o privire spre sacoul elegant, piesa de rezistență a mini garderobei de eveniment. Modelul Vion cu detaliile sale paietate de la umeri, croiala cambrată, fără revere, care alungește gâtul, o să vă fie partener la teatru sau Ateneu ani și ani la rând. Este nedemodabil, atemporal, etern elegant și demn de atenție.

Sacourile bine construite, din țesături de calitate, în croieli clasice, sunt piesele vestimentare de care nu vă plictisiți, pe care le reluați în numeroase ținute și ocazii, care trec dincolo de sezonalitate, tendințe și mofturi.

Profitați de reduceri și investiți în sacouri!

Text: Gabi Urda. Imagini: Lo Spaccio/Pinterest

Comenteaza

Comenteaza

INAPOI
COȘUL TĂU 0
VIZUALIZATE RECENT 0