Ce porți într-un weekend urban – 7 idei de ținute versatile

Orașul își continuă nestingherit viața socială vibrantă și vara: evenimente, garden parties, concerte, festivaluri, vernisaje și câte și mai câte motive să ieși din casă în weekend. Vestea bună este că acum ai libertatea întregului dulap, pe când în vacanțe erai nevoită să te restrângi la cele câteva haine din valiză.

La început de sezon de reduceri este momentul să achiziționezi o garderobă capsulă care să te slujească de fiecare dată când îți dorești să arăți impecabil, chic, creativ, dar relaxat. Lo Spaccio are câteva oferte pe care eu una nu le-aș rata.

Rochiile Romas în nuanța siderală Aqua sau Armin ori clasica LBD Mielita sunt suficient de versatile să treacă pragul stilistic de la smart casual la cocktail. Pantofii cu toc ascuțit, un colier bogat ornamentat, o curea metalică, un sacou din organza sau paiete, un clutch și un ruj roșu sunt elementele care preschimbă o rochie cuminte într-un magnet pentru complimente.

 

Nu este necesar ca rochia să fie foarte încărcată, să epateze, căci va fi recogniscibilă și, astfel, o vei purta o singură dată. Din contră, o haină neutră, dar care îți pune punctele forte fizice în evidență, alături de un styling creativ sunt secretele pentru fi mereu bine îmbrăcată. Aceleași rochii pot fi trecute în tabăra casual dacă le asociem pantofi joși cu șiret, espadrile din piele, balerini, o geacă din jeans și o multitudine de brățări din lemn.

Cămăși cum sunt Sia sau Nimfa pot deveni punctul central al unei ținute pentru o seară la Ateneu, dacă le pui în lumina unor bijuterii spectaculoase sau a unor sandale metalice. Dar, sunt perfecte pentru o ieșire la cafea cu prietenele alături de jeans și teniși.

Fustele Zuca Viviano sunt jucaușe și gata să se miște pe ritm la un festival. O pereche de botine de vară sau ciocate, un tricou și o geantă cu franjuri și completezi ținuta. Însă, le văd și alături de cămăși din poplin sau bluze de mătase pentru o cină în oraș sau cu un maieu fin și un kimono la o petrecere de vară.

Pantalonii Tulum, în oricare dintre nuanțe îți vor deveni favoriți. Sunt comozi, versatili, chic. Cu pantofi cu toc si o bluză prețioasă, din organza cu reflexii metalice, paietată, bogat ornamentată poți bifa un cocktail. Însă, îți sunt alături și cu escarpeni și cămașă de jeans la o ieșire în parc.

Orientează-te către piese vestimentare care îți stârnesc imaginația, pe care să le poți metamorfoza în funcție de momentul zilei, context, stare!

Text: Gabi Urda, foto: Lo Spaccio, Pinterest

Comenteaza

Comenteaza

INAPOI
COȘUL TĂU 0
VIZUALIZATE RECENT 0