Reîntoarceți-vă la negru! – 5 idei de styling

Nu-mi vine în minte vreo culoare care să fie la fel de purtată, iubită, îndelung aplaudată pentru multiplele valențe. Negru. Și tot negru este blamat, respins, ocolit, ignorat, pătat de prejudecați și atât de șifonat de controverse…

Voi unde vă situați față în față cu negru?

Eu vă mărturisesc că l-am purtat asiduu toată adolescența, apoi să realizez la maturitate că este o nuanță nepotrivită tenului meu, care mă încercănează și îmi aduce o paloare bolnăvicioasă.

Însă, povestea mea alături de negru continuă și azi, însă sub alte valențe. Îl îmbrac cu precădere în partea de jos a corpului, iar când îmi place mult o piesă care stă lângă față, contracarez efectul cu o eșarfă, o bijuterie, interpun gulerul unei cămăși.

Este facil să vă dați seama dacă negrul vă face o favoare, dacă vă scoate în evidență calitățile. Vă duceți la o fereastră și în lumina naturală apropiați de ten o țesătură neagră, ca un guler, dacă oglinda vă arată tristă, palidă, cu toate imperfecțiunile tenului vizibile, răspunsul îl știți deja. Dacă e contrariul, înseamnă că sunteți în tabăra “all black for me”.

Să începem căutarea ținutelor all black cu haina de deasupra. Dacă vă doriți un clasic, pardesiul Pima este alegerea firească – tip halat, căptușit, suficient de lung, din țesătură de lână. Continuăm cu sacoul Kafka negru. Mă încântă versatilitatea sa – îl poți lua direct pe piele sau peste o cămașă, îl poți purta desfăcut sau închis până la ultimul nasture.

O alternativă este și modelul Hutch, cu ale sale aplicații metalice pe umeri. Mă gândesc în avans la ținutele pentru evenimentele din decembrie și deja mi-l închipui alături de o fustă paietată, suflecat la mâneci sau peste o rochie cu franjuri sau fluidă, din voal, care urmărește linia corpului.

Îmi place, îmi place și, iar, îmi place rochia Intel Wisconsin, dar mă gândesc și la cât de bine le-ar veni doamnelor mai voluptoase cea numită Marina. Iar, ca să nu trecem de această etapă fără această precizare – țesăturile e bine să fie cam de aceeași grosime și aceeași nuanță de negru, dacă vă doriți să le purtați împreună, ambele fiind stofă. Ori, încercați o combinație cu un tricotaj fin negru și rochie sau un pantalon cum e Mesalina sau Mango plus o bluză chic Bernandi.

All black, all black, dar accesoriile să nu le dăm uitării! O curea texturată din piele, un ciorap negru cu model, o broșă sau un colier, o pălărie, o pereche de mănuși, pantofi din piele, cercei, ele unesc elementele ținutei și unifică, atrag atenția spre punctele forte și distrag de la cele mai puțin dezirabile.

Vă fac o provocare vestimentară monocromă: All Black! Stârnește creativitatea, am dreptate?!

Text: Gabi Urda; Foto: Lo Spaccio și Google Images

Comenteaza

Comenteaza

INAPOI
COȘUL TĂU 0
VIZUALIZATE RECENT 0