Dictionarul de luni

Peplum

„Peplumul” se distinge ca un volan sau ca un strat de volane, adaugat in jurul taliei unei rochii, fuste, bluze sau jachete.
Arhetipul peplumului isi are orginea in Grecia Antica, la vestmintele purtate de femei, sub forma unor mantii ( peplos) prinse pe umeri cu agrafe – fibule si drapate in falduri la nivelul taliei.

Clasicul peplum a aparut in anii 40-50, cand Dior a scos pe podiumuri aceasta croiala eleganta si feminina: un volan sau mai multe volane suprapuse atasate in jurul taliei, fie pe bluze sau sacouri, fie pe fuste sau pe rochii. Acest volan poate sa fie mai lung sau mai scurt, mai lat sau mai ingust, poate sa fie mai sus sau mai jos de talie si difera de la designer la designer.
Efectul vizual este de a subtia talia si de a contura o silueta feminina, tip clepsidra.

Citeste si pe Facebook

Comenteaza

Comenteaza

CONTUL MEU
Wishlist
Autentificare
Creeaza un cont

Datele personale vor fi folosite pentru a-ți susține experiența pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tău și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Recuperare parola

Ti-ai pierdut parola? Te rugam sa introduci numele de utilizator sau adresa de email. In scurt timp vei primi prin email un link pentru a crea o noua parola.

INAPOI
Arrow

COȘUL TĂU 0

VIZUALIZATE RECENT 0