Dictionarul de luni

Duffel / Montgomery

DUFFEL/ MONTGOMERY s.f. jacheta de lungime scurta sau medie, inchisa cu brandemburguri.

     La origine facea parte din uniforma Royal Navy. Numele vine de la orasul belgian Duffel, unde se producea, pentru armata britanica, stofa groasa de lana. Celalalt nume vine de la generalul britanic Montgomery Bernard Law.

     In anii ’40, dupa ce armata britanica scoate stocul de uniforme la vanzare, devine populara in randul civililor. In Franta anilor ’50, devine obiect cult de vestimentatie in randul artistilor, intelectualilor si iubitorilor de jazz.

    In ’70 este redescoperita de italieni, cand moda italiana trecea printr-o perioada anglofila. Ei adauga culorilor clasice, bej, negru si bleumarin, o gama larga de variatiuni: carouri, verde, visiniu etc.

Citeste si pe Facebook

Comenteaza

Comenteaza

Autentificare
Creeaza un cont

Datele personale vor fi folosite pentru a-ți susține experiența pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tău și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Recuperare parola

V-aţi uitat parola? Vă rugăm să introduceţi numele de utilizator sau adresa de e-mail folosită la înregistrare. O să primiţi link-ul pentru resetarea parolei pe adresa de e-mail respectivă.

INAPOI

COȘUL TĂU 0

VIZUALIZATE RECENT 0