Dictionarul de luni

Casmir

CASMIR s.n. 1. materie prima provenita din puful fin, de la baza parului unei specii de capre din Mongolia, zona impartita intre Pakistan, China si India. 2.Tesatura moale si fina confectionata din parul de Casmir-Din fr. cachemire
Primul boom al casmirului in Europa are de-a face cu campania lui Napoleon in Egipt, din 1798, cand multi dintre soldatii francezi au adus acasa sotiilor esarfe din pretiosul material, esarfe ce aveau sa devina cele mai cautate accesorii de moda ale perioadei.
Al doilea boom a fost declansat in Marea Britanie de Regina Victoria, dupa ce India devine colonie britanica, in 1877. Cum toata lumea la moda o imita pe regina, cererea mare a determinat transporturi regulate de casmir catre Marea Britanie.
In anii ’20, pentru tricotaje, firele de casmir devin o alternative de lux la firele de lana de oaie. Casmirul tricotat in Scotia, sub forma de pulovere si fulare, avea sa devina unul dintre cele mai cautate suveniruri de la Londra ale perioadei.
Astazi o mare parte din materia prima bruta este achizitionata de producatorul Italian Loro Piana.

Citeste si pe Facebook

Comenteaza

Comenteaza

CONTUL MEU
Wishlist
Autentificare
Creeaza un cont

Datele personale vor fi folosite pentru a-ți susține experiența pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tău și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Recuperare parola

Ti-ai pierdut parola? Te rugam sa introduci numele de utilizator sau adresa de email. In scurt timp vei primi prin email un link pentru a crea o noua parola.

INAPOI
Arrow

COȘUL TĂU 0

VIZUALIZATE RECENT 0