Ghidul de stil

Ajustarile sacoului

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Asa cum scriam in articolul precedent despre ajustarile pantalonului, putini barbati sunt atat de norocosi incat sa le vina perfect imbracamintea cumparata “off the rack”. De cele mai multe ori ajustarile sunt necesare pentru un look corect.

In continuare vom arata cum se poate ajusta un sacou si in ce masura aceste ajustari merita efortul si banii.

Lungimea manecilor – o modificare mica are un impact mare.

Manecile au lungimea corecta atunci cand permit sa se vada cca 1.5 – 2 cm din manseta manecii de la camasa. Este o ajustare simpla si ieftina care influenteaza mult cum va vine sacoul. Cat de mult se pot scurta sau lungi manecile depinde de modul acestea sunt construite. Daca slitul manecii este nefunctional sau inchis si are butonierele netaiate atunci maneca se poate scurta cu pana la 3-4 cm, dar implica mutarea unor butoniere, operatie la care nu se incumeta orice croitor.

In functie de ce rezerve de coasere a prevazut producatorul, manecile se pot lungi si  pana la 4 cm, dar de cele mai multe ori 2 cm este ajustarea maxima.

Costa mult?: Nu !

Merita efortul si banii? Categoric DA


Largimea manecilor – confortul si libertatea de miscare sunt esentiale.

In mod normal largimea manecilor este corelata cu constructia sacoului. Nu veti intalni prea des un sacou slim fit cu maneci largi. Manecile se pot stramta insa nu se pot largi.

Costa mult?: Nu !

Merita efortul si banii? Categoric DA


Lungimea sacoului se poate doar micsora. Din cauza ca buzunarele si butonierele de la piept nu se pot muta, ajustarea lungimii este destul de delicata deoarece se poate strica foarte usor echilibrul sacoului. Nu recomandam sa va scurtati sacoul cu mai mult de 2-3 centimetri.

Costa mult?: Da !

Merita efortul si banii? Depinde


Talia si toracele sunt zone unde ajustarea merita toti banii. Aici este reglajul fin al sacoului unde cativa milimetri conteaza enorm la cum va vine sacoul. Largirea taliei si cea a toracelui se pot face in limita rezervelor de coasere. Prea mult, si sacoul se poate rupe la spate sau in lateral. La stramtat exista flexibilitate mai mare. Ajustarile se fac la cele 3 cusaturi ale spatelui.

Costa mult?: Asa si asa !

Merita efortul si banii? Categoric DA

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”8897″ img_size=”400×599″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”8900″ img_size=”400×599″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”8901″ img_size=”400×599″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”8902″ img_size=”400×599″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

INAPOI
COȘUL TĂU 0
VIZUALIZATE RECENT 0