Articole recomandate

Ajustarile pantalonului

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sunt rare cazurile in care costumele cumparate off the rack, cum zic englezii, adica din magazin, sa va vina perfect si sa nu fie necesare ajustari. In continuare o sa va prezentam posibilitatile de ajustare ale pantalonilor de la costum si oportunitatea acestor modificari.

Tivul sau terminatia cracului

Aceasta ajustare nu este costisitoare si este necesara pentru aproape orice pantalon de costum deoarece majoritatea producatorilor lasa tivul pantalonului neterminat. Lungimea potrivita a pantalonului este o chestiune de preferinta personala, dar exista niste limite peste care este bine sa nu trecem, daca tinem la staif.

Prea lung – acei cativa centimetri in plus iti vor strica lookul si vei arata neigrijit, chiar daca coafura si cravata sunt impecabile

Prea scurt – nimeni nu vrea sa iti vada parul de pe gambe cand te asezi confortabil pe fotoliu.

Daca preferi cracul pantalonului fara cuta atunci acesta trebuie sa fie la nivelul staifului sau 1 cm sub.

In cazul terminatiei cu o cuta, tivul pantalonului trebuie sa ajunga la jumatatea staifului, cam la 3 cm peste toc.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Lungimea perfecta

mens_pants_just_right

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Prea lung

mens_pants_too_long

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Prea scurt

mens_pants_too_short

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Talia

Aici lucrurile sunt mai simple. Totul tine de confort si, la fel ca ajustarea tivului, nu costa mult. Daca aveti musculatura dezvoltata la picioare, este o idee buna sa va alegeti pantaloni cu o marime mai mare in talie. Daca pantalonii va vin bine pe picioare, va ramane doar sa ajustati talia.

Sunt doua aspecte care trebuie avute in vedere cand va alegeti pantalonul.

1. Talia se poate mari doar atat cat permit rezervele din interior.

2. Daca micsorati talia prea mult, atunci buzunarele de la spate se vor apropia si pantalonul va arata caraghios.

Un pantalon cu talia corecta ar trebuie sa stea bine pe corp si fara curea.

Cracul

Cracul pantalonului  se poate stramta incat sa fie mai aproape de picior. Alegerea acestei ajustari tine de preferinta si de confort. In orice caz, trebuie sa existe un echilibru de proportii intre pantalon si sacou. Ajustarea trebuie sa va complimenteze corpul. De exemplu, daca ai o constructie mai robusta, pantalonii mai stramti te vor face sa arati mai suplu si mai inalt. Aceasta ajustare este ceva mai scumpa decat cea a tivului sau a taliei si trebuie sa va ganditi bine daca este necesara deoarece nu este reversibila.

Inaltimea taliei

Inaltimea taliei sau furca este distanta de la baza slitului pana la betelie si este diferita in functie de model. Alegerea unui model cu talie joasa, normala sau inalta tine de preferinte dumneavoastra si de particularitatile corpului. Aceasta ajustare se poate face dar este mai rar intalnita si este, de departe, cea mai complexa si implicit mai scumpa. Ajustarea inaltimii taliei  presupune descoaserea aproape in intregime a pantalonului. Noi credem ca nu merita nici banii si nici timpul croitorului. Mai simplu este sa va alegeti alt model sau sa va comandati pantalonii pe masura.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

INAPOI
COȘUL TĂU 0
VIZUALIZATE RECENT 0