Dictionarul de luni

Upcycling

UPCYCLING – Termenul actual, upcycling se referă la procesul de conversie a materialelor uzate sau a produselor nefolositoare în materiale noi, componente pentru produse noi şi chiar produse de calitate superioară, mediul înconjurător fiind astfel protejat mai bine, totul datorându-se inovaţiei şi creativităţii.

A aparut pentru prima data intr-un articol din 1994, de Reiner Pilz, in care acesta mentiona : „Avem nevoie de upcycling, prin care sa dam valoare unor produse vechi si nu invers, ca in reciclare sau down-cycling.”

In ultimii ani conceptul a luat amploare si in domeniul modei. Designeri tineri si chiar branduri renumite lanseaza colectii vestimentare si accesorii create pe principiul Upcycling.

Upcycling Fashion Store din Berlin, inclus pe lista Berlin Fashion Week ca un hot spot in moda eco, este unul din cele mai populare buticuri cu o selectie de creatii interesante ale unor branduri tinere.

Comenteaza

Comenteaza

CONTUL MEU
Wishlist
Autentificare
Creeaza un cont

Datele personale vor fi folosite pentru a-ți susține experiența pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tău și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Recuperare parola

Ti-ai pierdut parola? Te rugam sa introduci numele de utilizator sau adresa de email. In scurt timp vei primi prin email un link pentru a crea o noua parola.

INAPOI
Arrow

COȘUL TĂU 0

VIZUALIZATE RECENT 0