Dictionarul de luni

Smoking

SMOKING (varianta americana Tuxedo) s.m. jacheta formala din fresco de lana, catifea sau jacquard, neaparat cu guler sal si optional cu detalii din satin. La jacheta se poate adauga un pantalon cu vipusca de satin in laterale, formand un costum smoking.


La inceput jacheta era purtata numai in casa, dupa cina, de domnii englezi care se retrageau in locuri special amenajate pentru fumat. Avea rolul sa absoarba fumul de tigara si sa protejeze de miros hainele din interior.


Smokingul modern a iesit de mult din categoria ‘robe de chambre’, popularizat de faimosi eleganti ca Cary Grant, Fred Astaire, Frank Sinatra, Dean Martin si Hugh Hefner. Varianta pentru femei a fost adaptata pentru prima oara de Yves Saint Laurent, in anii ’60.

Citeste si pe Facebook.

Comenteaza

Comenteaza

CONTUL MEU
Wishlist
Autentificare
Creeaza un cont

Datele personale vor fi folosite pentru a-ți susține experiența pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tău și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Recuperare parola

Ti-ai pierdut parola? Te rugam sa introduci numele de utilizator sau adresa de email. In scurt timp vei primi prin email un link pentru a crea o noua parola.

INAPOI
Arrow

COȘUL TĂU 0

VIZUALIZATE RECENT 0