Dictionarul de luni

Şliţ

ŞLIŢ, şliţuri, s.n. Deschizătură făcută la marginea inferioară sau la mânecile unor obiecte de îmbrăcăminte, având un rol practic sau decorativ. Deschizătura din faţă a pantalonilor; prohab. – Din germ. Schlitz.

In cazul sacourilor, slitul este dechizatura din partea de spate. Se disting urmatoarele tipuri: cu slit central, lateral (drapta si stanga) sau fara slit. Sacourile cu slituri centrale sunt foarte populare . Acestea cat si cele cu slitul lateral faciliteaza sederea cu usurinta si miscarea in voie, prevenind cutarea sacoului in spate.

Sliturile de la maneci pot fi inchise, cu nasturi si butoniere cu rol decorativ sau deschide, cu butoniere si nasturi functionali.

La mare cautare sunt sacourile cu slituri deschise sau ‘manica aperta’, in traditia italiana. Acestea se pot desface si sufleca. Fashionistii din cizma umbla adesea cu ultimul nasture de la maneca desfacut, tocmai ca sa evidentieze calitatea ‘sartoriala’ a sacoului.

Citeste si pe Facebook.

Comenteaza

Comenteaza

Autentificare
Creeaza un cont

Datele personale vor fi folosite pentru a-ți susține experiența pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tău și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Recuperare parola

V-aţi uitat parola? Vă rugăm să introduceţi numele de utilizator sau adresa de e-mail folosită la înregistrare. O să primiţi link-ul pentru resetarea parolei pe adresa de e-mail respectivă.

INAPOI

COȘUL TĂU 0

VIZUALIZATE RECENT 0