Dictionarul de luni

Rosu Vermillion

Rosu Vermilion este un pigment utilizat inca din vremurile preistorice, extras din „cinabru”, principalul minereu din sulfura de mercur. A fost folosit in special in arta decorativa din Roma Antica, Evul Mediu, picturile Renascentiste si in arta chinezeasca, de unde mai poarta si denumirea de „rosu de China”. Este o culoare intensa, vie, cu tonuri de la rosu aprins pana la un rosu oranj.

Cuvantul Vermilion vine din latinescul “vermis”, care inseamna vierme. Numele s-a preluat datorita unui pigment natural intalnit in special in Europa, obtinut din insecta “Kermes vermilio”.

Culoarea vermilion din cinabru a fost folosita intens in arta pana in secolul 20, cand, datorita toxicitatii crescute si a pretului mare, a fost inlocuita de un nou pigment sintetic, „rosul cadmium”. Acesta e de o calitate mai buna decat pigmentul din cinabru, care prezinta impuritati.

Comenteaza

Comenteaza

CONTUL MEU
Wishlist
Autentificare
Creeaza un cont

Datele personale vor fi folosite pentru a-ți susține experiența pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tău și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Recuperare parola

Ti-ai pierdut parola? Te rugam sa introduci numele de utilizator sau adresa de email. In scurt timp vei primi prin email un link pentru a crea o noua parola.

INAPOI
Arrow

COȘUL TĂU 0

VIZUALIZATE RECENT 0