Dictionarul de luni

Normcore

„Normcore” – Este o tendinţă în moda actuală, caracterizată de un stil banal, un fel de răspuns la subcultura „hipster”. Este considerată a fi parte din curentul anti-modă. Un stil care îmbină elemente acceptate de majoritate, inofensive sau larg răspândite, ultra-conformiste, comune.

Ca atitudine şi stil vestimentar se remarcă dorinţa de a te integra uşor, mai degrabă decât a ieşi în evidenţă. Normcore e opusul termenului „cool”, bazat pe individualitate si diferenţiere. Şosetele sport, pantalonii cu talie înaltă din jeans şi fesurile (beanies) sunt considerate piese definitorii pentru acest stil.

Unele branduri de modă au ales să exploateze această tendinţă, lansând colecţii „normcore” bazate pe clasic, confort si design atemporal.

Un „anti-modă” la modă, am putea zice!

Jerry Seinfeld, Mark Zuckerberg , Jodie Foster si Steve Jobs sunt exemple de personaje normcore.

Comenteaza

Comenteaza

CONTUL MEU
Wishlist
Autentificare
Creeaza un cont

Datele personale vor fi folosite pentru a-ți susține experiența pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tău și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Recuperare parola

Ti-ai pierdut parola? Te rugam sa introduci numele de utilizator sau adresa de email. In scurt timp vei primi prin email un link pentru a crea o noua parola.

INAPOI
Arrow

COȘUL TĂU 0

VIZUALIZATE RECENT 0