Dictionarul de luni

Albastru Klein

albastru Klein, s.m., termen consacrat pentru o nuanta de albastru intens, mixata de artistul francez Yves Klein, impreuna cu chimistii de la compania franceza Rhone Poulenc. Culoarea are brevet la Institut National de la Propriete Industrielle, din 1961, sub numele International Klein Blue.

Nascut la Nisa, din parinti artisti, Yves Klein (1926-1962) a fost lider al miscarii artistice Nouveau Realisme. A pictat multe opere monocrome si a fost un pionier al performance art, pictand modele pe care apoi le punea sa lase urme cu propriile trupuri. Mostenirea sa a inspirat noi miscari artistice ca Minimal Art si Pop Art iar culoarea inventata de el este si azi la mare voga pentru luminozitatea deosebita.
Comenteaza

Comenteaza

CONTUL MEU
Wishlist
Autentificare
Creeaza un cont

Datele personale vor fi folosite pentru a-ți susține experiența pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tău și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Recuperare parola

Ti-ai pierdut parola? Te rugam sa introduci numele de utilizator sau adresa de email. In scurt timp vei primi prin email un link pentru a crea o noua parola.

INAPOI
Arrow

COȘUL TĂU 0

VIZUALIZATE RECENT 0