Articole recomandate

Dintre o suta de costume dama

Costume dama Lo Spaccio

Dintre toate felurile de compleuri dama, poate regina sau regele absolut in materie de cool este un costum dama format din sacou si pantalon, croite masculin.

Nu este foarte aproape de corp, doar insinueaza silueta. Nu expune mult, dar sugereaza o anumita senzualitate. Nu e neaparat extravagant, dar emana putere.

Din orice unghi te uiti la el, costumul croi masculin purtat de o doamna sau domnisoara este departe de a fi plictisitor.

 

 

Un costum dama de calitate se deosebeste printr-un material care se aseaza bine, putin elastan sau lycra in compozitie fiind mereu un plus, mai ales pentru pantalon. Captuseala trebuie sa fie de calitate si sa fie croita cu lejeritate, astfel incat sa nu traga de sacou, dupa prima curatare. Da, pentru o durata de viata optima, costumul trebuie dat la curatatorie.

Marimea trebuie aleasa, astfel incat sa nu faca pliuri sau cute inestetice. Prea stramt, chiar si in cazul unei haine de calitate, te duce catre categoria de haine ieftine.

Un costum dama masculin se poarta de regula cu camasa dar si in variante altfel: cu tricou, cu maiou, cu bustiera…sau direct pe piele. In sezonul rece, merge purtat si cu malete sau tricotaje fine. Atunci cand materialul costumului este fin, topul sau maleta de sub sacou trebuie sa tina pasul din punct de vedere calitate si compatibilitate dintre materiale.

La birou, un costum dama masculin merge de minune cu pantofi stileto. Nu este recomndat sa purtam la intalniri de serviciu sau ocazii formale, pantofi care sa expuna degetele. Acest lucru pur si simplu ia din prestanta tinutei.

Ati vazut-o vreodata pe Regina Angliei sau pe Angela Merkel cu degetele de la picioare la vedere? Haha!

Desigur, in timpul liber sau la ocazii putin formale nu exista atatea restrictii. De exemplu, sa ne aducem aminte de Justin Timberlake, care a convins milioane de tineri sa poarte tenisi la costum.

Ca accesorii, la un costum dama de croi masculin, mereu mai putin este mai bine. Daca vrem sa accesorizam, sa alegem un ceas de calitate si mici bijuterii minimaliste.

Un costum de inspiratie masculina nu se impaca bine cu accesoriile de tip perle, cu bijuteriile florale, pene, strasuri sau briz brizuri complicate.

Sa nu uitam ce e mai important: atitudinea este cea care conteaza, cand purtam un costum dama sau orice altceva.

Deci sa purtam costumul de inspiratie masculina cu succes si pentru succes!

Andie poarta un sacou Hutch si un pantalon Flush.

Comenteaza

Comenteaza

INAPOI
COȘUL TĂU 0
VIZUALIZATE RECENT 0