Get the look

7 sfaturi pentru achizitionarea unui costum

1. Cand cumperi un costum, porneste de la nevoia ta. Ai nevoie de un costum pentru birou? Pentru o intalnire pretentioasa? O nunta? …sau toate 3?

2. Dupa ce ai clarificat nevoia, alege culoarea:

Griul este culoarea standard. Un costum gri mediu te scoate din incurcatura, indiferent de ocazie. Este si cel mai   usor de asortat.

Bleumarin este culoarea care aduce prestanta si un anumit tip de pretiozitate. Tine cont ca un costum bleumarin se poarta cel mai bine cu pantofi maro sau gri.Negrul nu arata bine decat in combinatie cu nuantele mai deschise de bleumarin. Nu asorta bleumarin inchis la negru. Este valabil si pentru palton, camasa, vesta tricotata etc.

O nuanta potrivita de maro intregeste o colectie de costume. Este de preferat ca tipul de maro sa se potriveasca la culoarea de ten.

Negrul, alaturi de gri, este o alegere fara varsta. Ai grija la accesorii si la vestibilitate, pentru ca poti trece usor de la tinuta la 4 ace sperata, la o alura de…ospatar.

3. Gulerul: Cel clasic este alegerea ‘safe’sau ai optiunea mai nervoasa: gulerul de tip spit. Acesta din urma confera putere si agresivitate unui costum office.

4. Numarul de butoniere. Sacoul cu doua butoniere flateaza orice silueta. Cel cu o butoniera este mai tineresc, mai ‘fashion’, dar vine bine persoanelor suple. Sacoul cu 3 butoniere poate parea usor demodat.

5. Masura corecta si retusul.Cu primul nasture inchis, daca sacoul face cute in dreptul abdomenului, iti trebuie alta masura sau alt model. Un costum de calitate se poate retusa, insa tine cont ca retusul nu corecteaza orice. Zonele importante care nu se pot retusa sunt umerii si reverele. Alege, deci, numai sacourile care iti imbraca umerii perfect. Reverele trebuie sa se aseze comod si firesc pe piept. Daca stau cascade, ai nevoie de alta masura sau de alt model. Pantalonul clasic barbatesc este conceput sa poata fi ajustat cu pana la 4 cm in plus sau in minus la circumferinta.Cere sfatul unui specialist.

6. Lungimea manecii unui sacou trebuie sa permita camasii sa iasa 1.5 cm la vedere. Aceasta se poate retusa.

7. Lungimea pantalonului. Cel clasic se termina la jumatatea tocului. In cazul pantalonului slim, lungimea preferata este pana la glezna, caz in care trebuie sa fii atent si la sosete 😉

Comenteaza

Comenteaza

INAPOI

COȘUL TĂU 0

VIZUALIZATE RECENT 0